C-Stop. 3D printet verktøy for å redusere spredning av Corona-viruset fra Miko Plast AS. Gratis fil for nedlasting
C-Stop by Miko Plast, 3D-printet verktøy for å redusere spredningen av Corona-viruset. Gratis fil for nedlastning ( www.miko-plast.no ).

C-Stop fra Miko-Plast

Corona-krisen påvirker oss alle i hverdagen og har blitt hyppig diskutert på de fleste arbeidsplasser de siste ukene. Dette inkluderer oss i Miko Plast (www.miko-plast.no). Vi stilte oss selv spørsmålet: hva kan vi gjøre for å begrense spredningen? Vi er hverken leger eller produsenter av antibac, men plast og produktutvikling det kan vi!


I følge FHI (https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/fakta-om-koronavirus-coronavirus-2019-ncov/#smittemaate) er indirekte smitte en av de 3 måtene Corona-viruset smitter på, og det blir dermed en konstant smitterisiko for alle som må bevege seg ut av eget hjem. Spesielt dørhåndtak, låser, såpedispensere, vasker og alle andre knapper og håndtak som vi omgir oss med er en stadig tilbakevendende smitteutfordring.


Derfor har vi i Miko Plast designet C-Stop (Corona-Stop). Et enkelt, men effektivt verktøy for å unngå indirekte smitte og for å unngå å smitte andre. Viktige designkriterier var at verktøyet er lite nok til at man enkelt får det med seg i lommen og at det er lett å rengjøre, f.eks. samtidig som man vasker hendene. Det siste er svært viktig for å unngå at verktøyet ikke blir en smittekilde i seg selv.

Siden det haster å få stoppet spredningen av Corona-viruset, er det begrenset hvor mye tid man kan bruke på selve produktutviklingen. Men vi har brukt C-stop selv de siste dagene og synes det fungerer bra! Se bildene her for hvordan vi tenker at man kan bruke C-stop i hverdagen.

<p>Siden det haster å få stoppet spredningen av Corona-viruset, er det begrenset hvor mye tid man kan bruke på selve produktutviklingen. Men vi har brukt C-stop selv de siste dagene og synes det fungerer bra! Se bildene her for hvordan vi tenker at man kan bruke C-stop i hverdagen.</p>

Vi har designet C-Stop som et lite bidrag i en stor dugnad og deler designfilene gratis på nettsiden til Miko Plast se: www.miko-plast.no/aktuelt/ . Vi oppfordrer alle som har tilgang til en 3D-printer om å skrive den ut og bruk den! Skriv gjerne ut en til venner og familie når du først er i gang og del lenken videre. Vi har valgt å skrive ut C-Stop i en PLA som er produsert av organiske og fornybare kilder.

Vi oppfordrer også alle som leser dette til å følge FHI sine 8 steg for å forebygge smitte:

https://www.fhi.no/publ/plakat...